Pastetes de Tè

Imagen

A mi m’agraden poc les galetes, sembla mentida oi? Doncs sóc poc de dolç, però les pastetes de tè, amb el seu gust suau, el seu glamour, sempre m’han atret.

Imagen

Havia provat moltissimes receptes de pastetes i no acabava de trobar-li el punt, massa mantegoses, massa dures… Imagen

He anat investigant i investigant, agafant cosetes d’aquí i d’allà… i per fí, fent petites modificacions he trobat la recepta ideal, queden ben bé com les de pastisseria anglesa, són suaus, delicioses i gens pesades.

Imagen

Ens vaig fer 3 safates de prova i vaig organitzar un berenar a casa amb adults i nens i… en van quedar 3!!! (que me les vaig menjar ahir al vespre amb Nutella per sobre… mmmmm)

Imagen

Així que he decidit compartir la recepta i que tots en pogueu gaudir d’ella. És senzillissima de fer i no té cap complicació; de fet la poden fer els nens, és una bona manera de passar una tarda de dissabte plujosa, per exemple.

Ingredients:

  • 400gr farina
  • 240gr mantega
  • 120gr sucre glas
  • 1 ou
  • suc de llimona (opcional)
  • Essència de vainilla (opcional)

Elaboració:
Agafem la mantega a punt pomada i la batem bé.
Tot seguit hi incorporem el sucre i ho tornem a batre.
Afegim l’ou i tornem a batre.
Afegim la farina de cop i ho emulsionem bé.
En el cas que volguem aromatitzar les nostres galetes amb llimona o vainilla (o canyella…) ara seria el moment.

Fem una bola amb les mans per tal que tot quedi ben barrejat.
Col·loquem un paper de forn a sota, la massa i un film de plàstic a sobre i ho estirem. Jo per les pastetes senzilles acostumo a fer-les de 6mm de gruix, i les dobles de 4mm, però va a gustos.
Col·loquem l a massa estirada a la nevera mínim una hora.
Treiem la massa de la nevera i amb un talla pastes fem les nostres galetes; aquest és un procés que poden fer els nens.
Amb el forn preescalfat a 180º nfornem entre 10 i 15 minuts, fins que les vores de la galeta comencin a ser dauradetes.
Deixem que refredin a la mateixa safata i després les podem decorar al gust: sucre glas, mermelada, cireres confitades, xocolata…

Imagen

3 pensamientos en “Pastetes de Tè

  1. Mmm… quina pinta! els cors amb xocolata i els estels amb un punt cruixent. Probaré de fer-les, un dubte de principiant, qué es la mantega a punt pomada?

    • La mantega pomada, és la mantega que a temperatura ambient es pot treballar fàcilment sense estar fosa del tot. Es diu així ja qe té la textura d’una pomada.

      Si les fas em comentes que tal t’han sortit!!! Ja veuràs com estan boníssimes!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s